Κουλούρι Θεσσαλονίκης

Κουλούρι Θεσσαλονίκης
ΥΛΙΚΑ
10000 gΜίγμα για Κουλούρι Θεσσαλονίκης
200 gΗλιέλαιο
5100-5200 gΝερό
250 gΜαγιά νωπή

ΕΦΑΡΜΟΓΗ

ΕΦΑΡΜΟΓΗ: Ζυμώνουμε όλα τα υλικά σε ταχυζυμωτήριο για 3 λεπτά στην αργή και 6-7 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα μέχρι να έχουμε μια λεία και ομοιογενή ζύμη. Επιθυμητή θερμοκρασία ζύμης 25°C. Ξεκουράζουμε το ζυμάρι για 10 λεπτά, κόβουμε στο επιθυμητό βάρος, πλάθουμε φυτίλια και μορφοποιούμε. Βουτάμε σε νερό και μετά σε σουσάμι. Στοφάρουμε για 35-40 λεπτά στους 33°C με σχετική υγρασία 70-75%. Ψήνουμε με ατμό στους 220-230°C για 16-18 λεπτά ανάλογα τον τύπο του φούρνου και το μέγεθος του κουλουριού. Ανοίγουμε τάμπερ στα τελευταία 7 λεπτά.